Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sursă: SUA investighează companiile turcești pentru cooperarea cu Rusia

© AP Photo / Petros KaradjiasTurkish Petroleum Company
Turkish Petroleum Company - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2024
Abonare
Statele Unite ale Americii au intensificat investigațiile firmelor turcești privind cooperarea cu Rusia
ANKARA, 17 iunie – Sputnik. Statele Unite și-au intensificat investigațiile asupra companiilor din Turcia pentru cooperarea cu Rusia în eludarea sancțiunilor, dar este puțin probabil ca acest lucru să ducă la un impact direct asupra relațiilor politice dintre Ankara și Washington, a declarat pentru RIA Novosti o sursă de pe piața financiară din Ankara.
Departamentul de Comerț al SUA a impus anterior restricții la export pentru o serie de companii și persoane din Rusia, Emiratele Arabe Unite , China , Turcia și Serbia , acuzându-le că ar fi cumpărat piese de aeronave pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse. Au fost emise mandate de respingere temporară a privilegiilor de export către SkyTechnic din Rusia, precum și pentru opt firme, împreună cu afiliate din Emiratele Arabe Unite, Hong Kong , Turcia, Serbia, Indonezia și Insulele Virgine Britanice .
„Este necesar să înțelegem dacă companiile turcești sunt incluse în noua listă de sancțiuni din SUA din cauza activităților lor sau datorită structurii lor de parteneriat. În ultimele luni, SUA și-au intensificat investigațiile asupra companiilor din Turcia. Deoarece deciziile de sancțiuni afectează doar companiile, SUA va fi foarte greu de influențat sau controlat profitul pe care îl vor primi. Aceste companii nu vor putea intra în sisteme de plată sub supravegherea SUA, iar în relațiile de afaceri cu companiile americane, cu excepția acestui fapt, sancțiunile nu vor avea un impact direct”, a spus interlocutorul agenției.
Potrivit acestuia, din moment ce Turcia nu este supusă legal sancțiunilor occidentale, „conform legislației turce, sancțiunile nu există”. „Deoarece aceste companii nu sunt companii care fac deja afaceri cu Statele Unite, activitățile lor în Turcia se află în afara jurisdicției Statelor Unite”, a subliniat sursa.
Noile sancțiuni anti-ruse, care au fost anunțate anterior de Trezoreria SUA, vizează diverse domenii: științific, de apărare, financiar, energetic și chiar public. Washingtonul interzice furnizarea de software și servicii IT oricărei persoane de pe teritoriul Federației Ruse. Statele Unite amenință, de asemenea, că vor impune sancțiuni băncilor străine pentru tranzacțiile cu instituții financiare rusești, inclusiv Sberbank și VTB.
După începerea operațiunii speciale, țările occidentale au sporit presiunea sancțiunilor asupra Moscovei. După cum a menționat Vladimir Putin, restricțiile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Cu toate acestea, Rusia face față consecințelor lor, iar SUA și Europa înșiși și-au exprimat în mod repetat părerea că aceste restricții sunt ineficiente.
Fluxul de știri
0