Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov va prezida reuniunile Consiliului de Securitate al ONU din 16 și 17 iulie

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2024
Abonare
Nebenzya: Lavrov va prezida reuniunile Consiliului de Securitate al ONU din 16 și 17 iulie
CHIȘINĂU, 17 iunie – Sputnik. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov este așteptat să prezideze ședințele Consiliului de Securitate al ONU din 16 și 17 iulie, a declarat Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.
Rusia deține președinția Consiliului de Securitate în iulie. Potrivit lui Nebenzia, Misiunea Permanentă are mai multe evenimente cheie planificate pentru această perioadă.
Astfel, a remarcat diplomatul, pe 16 iulie va avea loc o dezbatere deschisă pe tema cooperării multilaterale pentru a construi o ordine mondială mai dreaptă, democratică și mai durabilă, iar pe 17 iulie va avea loc o dezbatere deschisă asupra problemelor reglementării Orientului Mijlociu.
„Ambele întâlniri – pe 16 și 17 iulie – după cum ne așteptăm, vor fi conduse de ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov”, a spus Nebenzia.
Dezbaterea deschisă este formatul reuniunii Consiliului de Securitate, la care pot lua parte nu numai cei 15 membri ai săi, ci și alte țări membre ONU.
Fluxul de știri
0