Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tauber: Recean, Sandu și PAS poartă vina pentru incidentul cu zborul Erevan-Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2024
Abonare
Deputatul de opoziție a dat vina pe conducerea țării noastre pentru incidentul cu zborul Erevan-Chișinău.
CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Regimul de guvernare din Republica Moldova nu are grijă de propriii cetățeni, premierul, președintele țării și partidul de guvernământ PAS se fac vinovați de situația cu zborul Erevan-Chișinău, căruia nu i s-a permis să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău, a declarat pe o rețea de socializare deputata Marina Tauber, membră a blocului de opoziție "Victoria".
Reamintim că, la 14 iunie a.c., aeroportul din Chișinău a refuzat să primească un avion care zbura de la Erevan spre Capitala țării, din cauza căruia zborul a fost redirecționat spre București. Se știe că la bordul avionului se aflau aproximativ 200 de persoane, printre care participanții la congresul blocului de opoziție moldovean "Victoria", care se întorceau de la Moscova.
"Recean, Sandu și grupul PAS de la guvernare sunt vinovați de situația în care s-au pomenit cetățenii moldoveni care de fapt au fost deportați, pentru că nu pot găsi un alt cuvânt potrivit, la Erevan din țara lor natală, fiind bruscați și continuă să o facă. Nu le pasă de oameni și de țara lor", a scris Tauber.
Deputatul a calificat regimul de guvernare din Moldova drept " jalnic, răzbunător și mizantropic".
"Acești bandiți încă nu s-au interesat de soarta a celor aproape 200 de cetățeni moldoveni. Probabil, dacă ar fi fost cetățeni ai României sau ai unei alte țări europene, ar fi fost isterici și ar fi postat 100 de mesaje pe minut", a declarat politicianul.
Tauber a reproșat presei moldovenești că a denaturat datele, precizând că toți cei responsabili de incidentul cu pasagerii vor fi aduși în fața justiției.
"De asemenea, aș vrea să subliniez în legătură cu "aterizarea forțată la București", despre care se vorbește în articole, că este o informație incorectă. Aeronava era aproape de a ateriza la Chișinău când a fost deviată brusc de către Autoritatea Aeronautică Civilă spre București. Repet, cu siguranță vom afla adevărul în acest caz, iar toți cei responsabili vor fi pedepsiți", a sintetizat deputatul.
Anterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a explicat incidentul cu zborul Erevan-Chișinău prin faptul că nu a fost informată la timp despre schimbarea zborului, din cauza căreia aterizarea nu a fost autorizată.
Fluxul de știri
0