Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjarto: Conferința privind Ucraina din Elveția nu va contribui la instaurarea păcii

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKПетер Сийярто
Петер Сийярто - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2024
Abonare
Ministrul ungar de Externe, Szijjártó: Conferința privind Ucraina fără Rusia nu va duce la pace
CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Conferința privind Ucraina din Elveția nu va duce la instaurarea păcii, deoarece Rusia nu este reprezentată la conferință, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, care reprezintă țara sa la conferință.
"Întotdeauna am apreciat foarte mult eforturile Elveției de a obține pacea și o facem și acum. În același timp, să fim sinceri: o conferință de pace își poate atinge scopul doar dacă ambele părți aflate în conflict se așează în jurul mesei. Acest lucru nu va fi posibil în acest week-end", a scris Szijjártó pe rețelele de socializare înainte de a pleca în Elveția.
Ministrul ungar de Externe a făcut apel la "negocieri reale, semnificative" și a declarat că efortul depus pentru furnizarea de arme ar fi trebuit să fie canalizat către pace.
Elveția organizează o conferință privind Ucraina pe 15 și 16 iunie în apropiere de orașul Lucerna, în stațiunea Bürgenstock. Un număr de 92 de țări și 55 de șefi de stat și-au confirmat participarea, precum și opt organizații, printre care UE, Consiliul Europei și ONU. Președintele SUA, Joe Biden, precum și președintele chinez Xi Jinping și președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva nu vor participa la conferință.
Elveția nu a trimis Rusiei o invitație de participare la summitul privind Ucraina, Moscova nu va participa în niciun caz. Kremlinul a declarat că este absolut ilogic și inutil să se caute opțiuni pentru a rezolva situația în conflictul ucrainean fără participarea Rusiei.
Fluxul de știri
0