Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În cadrul Procuraturii Anticorupție zece procurori și-au prezentat demisia

© Sputnik / Rodion ProcaПрокуратура по борьбе с коррупцией
Прокуратура по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2024
Abonare
Procurorii din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova au decis să demisioneze, nedorind să se supună procedurii de verificare.
CHIȘINĂU, 15 iunie - Sputnik. Zece procurori ai Procuraturii Anticorupție (PA) și-au prezentat demisia, nedorind să se supună procedurii de vetting.
"Această situație reprezintă un risc serios pentru activitatea instituției, ținând cont de modul în care va afecta capacitatea de a efectua investigații în cazurile de corupție la nivel înalt", a comunicat al PA.
Potrivit instituției, patru dintre cei 38 de procurori din cadrul oficiului central al AP au depus cereri de demisie, dintre care trei din cadrul secției judiciare. Totodată, începând cu 13 iunie, unul dintre procurorii din subdiviziune a fost delegat în calitate de procuror-șef adjunct interimar al Procuraturii Chișinău.
"Din cei 10 procurori de la secția judiciară, au rămas doar șase pentru a gestiona toate dosarele trimise în judecată de către Procuratura Anticorupție. În prezent avem peste 500 de dosare pendinte, ceea ce reprezintă o sarcină dificilă pentru un număr atât de mic de procurori care reprezintă procuratura", a mai comunicat instituția.
De asemenea, aceasta a precizat că unul dintre procurorii implicați în investigarea cazului sub denumirea generală de "Fraudă bancară" (numit și "furtul miliardului") a demisionat, creând astfel un "gol semnificativ" în echipa care lucrează la acest "caz complex de mare importanță pentru societate".
Fluxul de știri
0