Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zborul Erevan – Chișinău nu a avut voie să aterizeze pe aeroportul din Moldova

© Photo : Twitter / FLYONEСамолет авиакомпании flyone
Самолет авиакомпании flyone - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2024
Abonare
Zborul Erevan-Chișinău a fost redirecționat către un aeroport din România
CHIȘINĂU, 14 iunie – Sputnik. Aeroportul din Chișinău a refuzat să accepte un avion care zbura din Erevan către capitala Moldovei, motiv pentru care zborul a fost redirecționat către București. Se știe că la bord se aflau aproximativ 200 de persoane, inclusiv participanți la congresul blocului de opoziție moldovenească „Victoria”, întorși de la Moscova.
Pasagerii au fost ținuți în avion aproximativ 12 ore, apoi bagajele lor au fost percheziționate amănunțit.
Ulterior au apărut informații că avionul ar fi fost minat. Se relatează că un apel despre o bombă a fost trimis la numărul unic de urgență 112 din Moldova, care a transmis-o colegilor români.
Marina Tauber, unul dintre liderii blocului „Victoria”, a trimis o cerere parlamentară Autorității Aviației Civile (CAA) „pentru a explica motivele acestei situații revoltătoare” - refuzul de a accepta un zbor de la Erevan pe aeroportul Chișinău.
Administrația Regională de Stat explică ciudațeniile din jurul avionului care a aterizat la București prin faptul că nu li s-au oferit informații despre schimbarea zborului în timp util, motiv pentru care aterizarea nu a fost permisă.
„În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii sunt obligați să informeze Autoritatea Aviației Civile cu privire la orice modificare a orarului de zbor și a zborurilor suplimentare pentru a obține aprobarea prealabilă necesară. În cazul zborului RMO-EVN-RMO, aceste Cerințele nu au fost îndeplinite. Operatorul nu a anunțat cu 3 zile în avans modificările de orar, așa cum prevede legea, acest zbor nu a primit aprobarea necesară”.
Cetățenii moldoveni au fost trimiși de la București înapoi la Erevan, după ce la indicația autorităților de la Chișinău avionul pe cursa Erevan-Chișinău a fost redirecționat spre capitala României. Bombă la bordul aeronavei, precum era de așteptat, nu a fost găsită. Iar oamenii nu sunt lăsați să revină la casele lor.
Fluxul de știri
0