Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tiraspolul a cerut OMS să ajute cu furnizarea de medicamente și echipamente medicale

© Sputnik / Mihai Carausлекарства
лекарства - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2024
Abonare
Tiraspolul a solicitat asistență de la Organizația Mondială a Sănătății în problema importului de medicamente în regiune.
CHIȘINĂU, 14 iunie – Sputnik. La Tiraspol, șeful adjunct al Ministerului de Externe al Transnistriei , Alexander Stetsyuk, a avut o întrevedere cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
În cadrul conversației, Stetsyuk a cerut oficialilor organizației să ajute cu problema importului de medicamente și echipamente medicale în regiune.
„Diplomatul le-a cerut reprezentanților OMS să ajute la eliminarea barierelor administrative și politice existente pentru a oferi locuitorilor din regiune medicamente de înaltă calitate și la prețuri accesibile”, a declarat serviciul de presă al ministerului într-un comunicat.
Stetsyuk a reamintit, de asemenea, experiența de succes a interacțiunii dintre Transnistria și OMS din anii precedenți, inclusiv în timpul pandemiei de COVID-19.
„În încheierea dialogului, părțile au convenit să mențină contacte regulate, precum și să continue implementarea proiectelor relevante”, se mai spune în comunicat.
Fluxul de știri
0