Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert: Sancțiunile SUA împotriva Rusiei au atins apogeul

© AP Photo / Andrew HarnikДжо Байден
Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2024
Abonare
Expert: Sancțiunile SUA au atins „apogeul”, trebuie să căutăm o altă soluție
SEOUL, 14 iunie - RIA Novosti. Politica de sancțiuni a SUA, în special lovitura adusă sectorului bancar rus, nu este o soluție bună, iar sancțiunile au atins deja apogeul, așa că Washingtonul va trebui să caute o altă soluție, Park Chung-ho, președintele coreeano-rus. Business Council, a declarat într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.
"O grevă asupra sectorului bancar nu este cea mai bună politică a SUA și cred că sancțiunile actuale au atins apogeul, în special în sectorul financiar. Pe fondul summitului G7 și al evenimentelor din Elveția. Aceasta poate fi ultima șansă. ca SUA să sprijine Ucraina, deoarece războiul continuă, nu în favoarea ei”, a explicat expertul.
El a adăugat că Statele Unite încearcă să rupă legăturile dintre China și Rusia prin sancțiuni, dar China încă „a fost de partea Rusiei”. Potrivit lui Park Chong Ho, sancțiunile SUA împotriva sectorului bancar, dimpotrivă, vor duce la apariția monedelor digitale și la o creștere a tranzacțiilor în yuani și la o scădere a utilizării dolarului.
„Cred că politica SUA și această utilizare a sancțiunilor este greșită, iar Washingtonul va trebui să caute o nouă soluție”, a spus expertul.
Trezoreria SUA a anunțat miercuri introducerea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Ele vizează diverse sfere: științifică, apărare, financiară, energetică și chiar publică. Washingtonul interzice furnizarea de software și servicii IT oricărei persoane de pe teritoriul Federației Ruse. Statele Unite amenință, de asemenea, că vor impune sancțiuni băncilor străine pentru tranzacțiile cu instituții financiare rusești, inclusiv Sberbank și VTB.
Lista sancțiunilor include, în special, Bursa din Moscova și Centrul Național de Compensare (NCC) . În același timp, Biroul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA a eliberat licențe pentru a reduce operațiunile cu Bursa din Moscova, Depozitarul Național al Decontărilor (NSD) și NCC până pe 13 august. Din 13 iunie, Bursa din Moscova va suspenda tranzacționarea cu dolarul american, euro și dolarul Hong Kong.
Fluxul de știri
0