Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a fost acuzat de comportament ciudat la summitul G7

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2024
Abonare
NYP: Meloni a trebuit să-l întoarcă pe rătăcitul pe Biden în timpul întâlnirii G7
CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Președintele american Joe Biden a început să „rătăcească” după discursul parașutiștilor la summitul G7 din Italia, motiv pentru care premierul țării, Giorgia Meloni, a fost nevoită să-l „returneze” înapoi în grupul de lideri, scrie The New York Post , publicând videoclipul corespunzător .
Filmările publicate arată că liderii G7 și șefii Comisiei Europene și ai Consiliului European îi salută împreună pe parașutiști, aplaudându-i, în timp ce Biden privește cu entuziasm în cealaltă direcție. La un moment dat, s-a îndepărtat la câțiva pași de grup și s-a apropiat de unul dintre parașutiști, spunându-i o frază și arătând un gest de aprobare.
După aceea, Meloni, încă în fața colegilor ei, s-a apropiat de Biden, l-a luat de mână și i-a făcut semn că trebuie să se întoarcă și să privească într-o anumită direcție. După ce s-au adunat din nou într-un grup, liderii G7 au stat în apropiere pentru o fotografie de grup, în timp ce Biden, în ciuda faptului că deja se întuneca, și-a pus ochelarii de soare „semnificativi”.
Mai târziu, după cum notează NYP, secretarul principal de presă adjunct al Casei Albe, Andrew Bates, a publicat o postare pe rețeaua de socializare X, în care a afirmat că videoclipul care a apărut în presă a fost „distorsionat”.
„(Biden – n.red.) îl felicită pe unul dintre parașutiști și îi arată degetul mare în sus”, a explicat el.
Frecventele lasături ale lui Biden, în vârstă de 81 de ani, discursurile neclare și mișcările incomode, le-au dat oponenților săi politici motive să pună la îndoială oportunitatea lui pentru un al doilea mandat ca președinte.
Fluxul de știri
0