Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA au impus sancțiuni împotriva guvernatorului Găgăuziei

© Sputnik / Rodion ProcaEvghenia Guțul
Evghenia Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2024
Abonare
Statele Unite ale Americii au anunțat sancțiuni împotriva bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul.
CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Statele Unite ale Americii au anunțat sancțiuni împotriva guvernatorului Găgăuziei, Eugenia Guțul, „în calitate de complice activ al oligarhului fugar și condamnat Ilan Șor și al partidului său Șor, precum și a încercărilor lor de imixtiune politică ilegală susținute de Kremlin”.
Acest lucru a fost declarat de Laura Hruby, însărcinată cu afaceri la Ambasada SUA la Chișinău.
Potrivit ambasadei, sancțiunile includ blocarea oricărei proprietăți în Statele Unite, blocarea tranzacțiilor cu persoane din SUA, imposibilitatea de a acorda sau de a primi mijloace financiare, bunuri sau servicii din Statele Unite și interzicerea intrării în țară.
„Statele Unite salută progresul Moldovei în ceea ce privește reformele democratice și economice și rezistența sa în fața ingerințelor din partea Kremlinului. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, mai prosper și mai sigur", a declarat ambasada.
Hruby a anunțat, de asemenea, sancțiuni împotriva a sute de organizații din întreaga lume, inclusiv împotriva a trei furnizori moldoveni de piese de schimb pentru avioane - Airrock Solutions, Aerostage Services și Max Jet Service. potrivit acesteia, aceste companii au furnizat aeronave și componente electronice unor organizații cu sediul în Rusia.
Premierul Dorin Recean a afirmat, în legătură cu declarația Ambasadei SUA, că decizia a fost rezultatul unei cooperări eficiente cu partenerii externi ai țării. De asemenea, el a promis că va continua „să ia măsuri decisive pentru a combate corupția și amenințările la adresa securității naționale”.
„Reacția promptă a SUA ar trebui să servească drept exemplu pentru justiția moldovenească de a-și îndeplini obligațiile și de a apăra interesele țării noastre și ale cetățenilor noștri”, a declarat premierul moldovean.
Fluxul de știri
0