Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk a propus recunoașterea unui număr de ONG-uri ucrainene ca organizații teroriste

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2024
Abonare
Elon Musk a propus recunoașterea unui număr de ONG-uri ucrainene ca organizații teroriste
WASHINGTON, 13 iunie -Sputnik. Antreprenorul Elon Musk a salutat inițiativa Congresului SUA de a priva finanțarea americană a organizațiilor neguvernamentale ucrainene care compun „liste negre” ale cetățenilor americani și a propus recunoașterea acestora ca grupări teroriste.
Comisia relevantă a Camerei Reprezentanților a inclus anterior în versiunea sa a bugetului Departamentului de Stat și al altor structuri de politică externă o interdicție privind alocarea de fonduri organizațiilor care „denigrează conservatorii americani, inclusiv legislatorii, pentru dezacord cu (președintele SUA Joe ) Cursul ucrainean al lui Biden”, a spus autorul amendamentului, congresmanul Andrew Clyde.
"Acesta este un prim pas bun. Ar trebui adăugate pe listele organizațiilor teroriste sancționate", a scris Musk pe rețeaua de socializare X.
Săptămâna trecută, activiștii ucraineni au publicat o listă de critici americani ai ajutorului acordat Ucrainei . Acesta a inclus 76 de organizații și 391 de persoane, inclusiv fostul președinte Donald Trump , jurnalistul Tucker Carlson , Musk, membrii congresului Marjorie Taylor Greene , Paul Gosar, Rand Paul , Anna Paulina Luna și Andy Biggs.
Fluxul de știri
0