Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a început procesul de restructurare și optimizare a managementului drumurilor

© Sputnik / Мирослав РотарьНовый квест для Киртоакэ - найти рытвину с очертаниями карты "Великой Румынии".
Новый квест для Киртоакэ - найти рытвину с очертаниями карты Великой Румынии.  - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2024
Abonare
Guvernul a anunțat începerea restructurării și creșterii eficienței sistemului de întreținere a drumurilor din Moldova.
CHIȘINĂU, 13 iunie – Sputnik. Întreprinderea de stat „Administrația de Stat a Autostrăzilor” va fi reorganizată în societatea pe acțiuni SA „Administrația Națională a Autostrăzilor” cu capital integral de stat. Hotărârea corespunzătoare a fost aprobată de Guvernul Republicii Moldova.
Cabinetul a precizat că această transformare va fi prima etapă a procesului de restructurare și consolidare a managementului rețelei de drumuri naționale.
Următoarea etapă presupune consolidarea pachetului de acțiuni de stat la societățile pe acțiuni specializate în întreținerea drumurilor publice. Ulterior, va avea loc o preluare a celorlalte 10 societati pe actiuni care opereaza in aceasta zona.
Acțiunile SA Administrația Națională a Autostrăzilor vor aparține Agenției Proprietății Publice, care va asigura reorganizarea societății în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a rezoluției.
„Reorganizarea întreprinderii va crește eficiența utilizării resurselor fondului rutier și va crește capacitatea de absorbție a resurselor financiare alocate din surse externe. Se va îmbunătăți și sistemul de construcție, modernizare, reparare și întreținere periodică a drumurilor publice naționale, anunță Ministerul Infrastructurii.
După cum se precizează în cadrul ministerului, această reorganizare are loc ca parte a reformei managementului proprietății de stat realizată de guvern.
Întreprinderea de Stat „Administrația de Stat a Autostrăzilor” a fost înființată în 2002.
Fluxul de știri
0