Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guțul: despre sancțiunile SUA impuse ei: asta era de așteptat

© Sputnik / Rodion ProcaБашкан Гагаузии Евгения Гуцул
Башкан Гагаузии Евгения Гуцул - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2024
Abonare
Bașcanul Găgăuziei a spus că nu vede niciun rost să se teamă de a fi inclus în lista de sancțiuni a SUA
CHIȘINĂU, 13 iunie – Sputnik. Şefa autonomiei găgăuze, Evgenia Guţul, a spus că se aşteaptă să fie inclusă pe lista sancţiunilor SUA şi nu vede de ce să se teamă de acest lucru.
Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat miercuri includerea a peste 30 de persoane pe noile liste de sancțiuni, inclusiv Evgenia Guțul.
„Văzându-mă pe lista de sancțiuni din SUA nu este o surpriză pentru mine. Exact așa cum se comportă echipa lui Sandu, curatorii lor acționează în același mod condițiile de viață ale moldovenilor și, în special, ale găgăuzilor”, a scris Gutsul pe canalul său Telegram.
Ea a remarcat că să-i fie frică de instanțe, sancțiuni și amenințări este inutil și acest lucru nu va deveni un obstacol pentru ea pentru a continua să îmbunătățească viața oamenilor și a țării.
„Dar acum mult mai mulți oameni vor ști despre găgăuzi”, a conchis Guțul.
În ianuarie 2024, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a prezentat o listă de sancțiuni a persoanelor și companiilor, inclusiv politicieni, oficiali, oameni de afaceri cunoscuți și persoane publice, acuzându-i că colaborează cu persoane supuse sancțiunilor UE. Lista include peste 550 de nume și titluri. Printre persoanele enumerate se numără șefa Găgăuziei, Evgenia Guțul, candidatul la funcția de primar al Bălțiului la alegerile din toamnă, Arina Korshikova, deputați din partidul Șor, și fostul președinte al parlamentului Andrian Candu.
Fluxul de știri
0