Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Activiștii americani pentru drepturile omului dau în judecată administrația Biden

© AFP 2024 / ANDREW CABALLERO-REYNOLDSJoe Biden și Hunter Biden
Joe Biden și Hunter Biden - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2024
Abonare
ACLU îl dă în judecată pe Biden pentru politici mai dure de imigrare
WASHINGTON, 13 iunie – Sputnik. Activiștii americani pentru drepturile omului au intentat un proces împotriva administrației președintelui american Joe Biden pentru înăsprirea politicilor de imigrare, a informat organizația ACLU, inițiatoarea procesului.
După multe ezitari, Biden a interzis acceptarea cererilor de azil de la imigranții ilegali care iau cu asalt granița de sud a țării în mii și a ordonat o reducere radicală a timpului de procesare pentru cererile pe care le-au depus deja - de la șase ani la șase luni.
„Dăm în judecată Administrația Biden pentru ordinele executive care limitează sever disponibilitatea azilului și pun viețile a mii de oameni în pericol”, a spus ACLU într-un comunicat.
Alături de ACLU, Uniunea Americană pentru Libertăți Civile , mai multe alte grupuri pentru drepturile omului participă la proces. În apelul lor la instanța federală de la Washington, reclamanții se referă la presupusele încălcări ale legilor americane privind azilul și la abaterile de la procedurile prescrise de către Biden.
ACLU a reamintit că la un moment dat au reușit să conteste cu succes inițiative similare ale președintelui de atunci Donald Trump în instanță .
Fluxul de știri
0