Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de localități rămân deconectate de la electricitate după furtuna de noaptea trecută

© Sputnik / Rodion StepanchukUn copac doborât la pământ în urma unei furtuni la Chișinău
Un copac doborât la pământ în urma unei furtuni la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2024
Abonare
IGSU anunță despre faptul că 86 de localități rămân deconectate de la energia electrică în urma intemperiei de noaptea trecută
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. După furtuna de noaptea trecută, în dimineața zilei de astăzi, un număr de 86 de localități din 9 raioane rămân deconectate de la curentul electric. În teren lucrează furnizorii de energie pentru a asigura reconectarea consumatorilor. În total, furtuna de noaptea trecută a lăsat fără energie electrică 130 de localități din 9 raioane, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia, transmite MOLDPRES.
Potrivit datelor IGSU, colectate din subdiviziunile teritoriale ale inspectoratului, în urma precipitațiilor abundente și vântului puternic cele mai multe localități care au fost afectate sunt din centrul țării și din capitală.
Cele mai multe intervenții ale echipajelor de salvatori, polițiști și carabinieri au avut loc în capitală. Au fost deblocate mai multe trasee, curți, dar și autovehicule parcate după ce au fost înlăturați 66 de arbori care au fost doborâți la pământ de furtună. Angajații MAI au lucrat în regim sporit pentru a lichida consecințele intemperiilor. În total, la fața locului au fost antrenați 220 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne cu 78 unități de tehnică.
Potrivit aceiași sursă, Serviciului 112, în urma furtunii înregistrate în data de 11 iunie, numărul apelurilor telefonice din partea populației au crescut cu aproape 50%, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Oamenii au raportat situații legate de fire electrice căzute, arbori doborâți, trasee blocate, dar și mașini avariate.
IGSU a precizat că în urma mobilizării subdiviziunilor MAI, dar și intervenției pe traseele din țară, nici o persoană nu și-a pierdut viața, iar o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Situația în țară este în continuare monitorizată de Ministerul Afacerilor Interne.
Fluxul de știri
0