Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Recean a îndemnat companiile germane să-și sporească investițiile în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2024
Abonare
Prim-ministrul moldovean a avut o întrevedere cu ministrul german pentru cooperare economică și dezvoltare.
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Prim-ministrul Dorin Recean și ministrul german pentru cooperare economică și dezvoltare, Svenja Schulze, au discutat despre posibilitățile de extindere a cooperării moldo-germane în domeniul comercial și economic în marja Conferinței privind reconstrucția Ucrainei, desfășurată la Berlin.
Recean a declarat că extinderea traficului aerian între Moldova și Germania contribuie la dezvoltarea accesibilității și consolidarea legăturilor dintre cetățenii celor două state.
Principalele subiecte ale întrevederii au fost proiectele comune dintre cele două țări, precum și prioritățile Republicii Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană. Totodată, prim-ministrul moldovean a îndemnat companiile germane să intensifice investițiile în Republica Moldova, inclusiv pentru a accelera procesul de redresare a Ucrainei.
Germania s-a clasat pe locul cinci în topul celor mai mari parteneri comerciali ai Moldovei în 2023. În același timp, peste 400 de companii autohtone au fost obiectul investițiilor germane, cu o contribuție totală de 894 milioane de lei.
Fluxul de știri
0