Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Ziua Rusiei se sărbătorește cu respect față de țară, prin cinstirea istoriei sale

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Președintele Vladimir Putin și-a felicitat concetățenii cu ocazia Zilei Rusiei, în timpul unei ceremonii de înmânare a distincțiilor de stat la Kremlin.
CHIȘINĂU, 12 iunie - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe cei prezenți la ceremonia de înmânare a medaliilor de Erou al Muncii și a distincțiilor de stat de Ziua Rusiei.
"Dragi prieteni, colegi, vă felicit de Ziua Rusiei! Aceasta este o sărbătoare în cinstea patriei noastre, o sărbătorim cu respect pentru țara noastră, onorând istoria ei seculară, legământul strămoșilor, realizările și victoriile lor", a declarat Putin.
Putin a mai adăugat că sărbătorirea Zilei Rusiei este necesară și corectă din punct de vedere istoric, deoarece simbolizează inseparabilitatea parcursului milenar al țării.
"Statalitatea rusă a trecut prin multe perioade dificile, chiar tragice, dar întotdeauna poporul nostru a depășit toate dificultățile, obstacolele și greutățile, a creat, a multiplicat măreția Patriei. Astăzi, în vremuri dificile pentru țara noastră, suntem din nou uniți de sentimentul patriotic și de responsabilitatea pentru soarta patriei noastre. Aceste sentimente sunt apropiate și dragi fiecăruia dintre noi și ele servesc drept sprijin de încredere pentru participanții la operațiunea militară specială", a subliniat președintele rus în cadrul unei ceremonii la Kremlin.
Fluxul de știri
0