Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvernul a decis reorganizarea ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor”

© Sputnik / Rodion ProcaGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2024
Abonare
Guvernul a demarat procesul de restructurare și eficientizare a sistemului de întreținere a drumurilor publice
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Guvernul a decis, astăzi, de a reorganiza Întreprinderea de Stat „ Administrația de Stat a Drumurilor” prin transformarea în Societatea pe Acțiuni ,,Administrația Națională a Drumurilor”, fiind o companie cu capital integral de stat, anunță un comunicat al Executivului.
„Reorganizarea întreprinderii va crește eficiența utilizării resurselor fondului rutier și va spori capacitățile de absorbție a mijloacelor financiare alocate din surse externe. De asemenea, va fi îmbunătățit sistemul de construire, modernizare, reabilitare și întreținere periodică a drumurilor publice naționale, se precizează în comunicat.
Cei de la Guvern consideră decizia de astăzi ca fiind „o primă etapă a unui proces complex de restructurare și fortificare a capacităților de administrare a rețelei de drumuri naționale”.
Potrivit comunicatului, următoarea etapă a restructurării presupune consolidarea pachetelor de acțiuni ale statului în cadrul societăților pe acțiuni, specializate în întreținerea drumurilor publice. Ulterior, va avea loc absorbția celorlalte 10 societăți pe acțiuni care activează în același domeniu.
Amintim că, mai mulți experții din cadrul societății civile au criticat inițiativă Guvernul în perioada când a promovat un proiect de lege în Parlament la acest subiect.
Anul trecut, Vitalie Rapcea, director de program în cadrul Expert-Grup, a prezentat un studiu în care constată că această lege va fi în contradicție cu viziunea statului în domeniul administrării drumurilor și poate periclita realizarea Strategiei de Dezvoltare Națională „Moldova Europeană 2030”.
Fluxul de știri
0