Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul va găzdui o conferință economică privind reconstrucția Ucrainei

CC BY 4.0 / Ministry of Energy of Ukraine / Встреча в Киеве Андрея Спыну и Германа Галущенко
Встреча в Киеве Андрея Спыну и Германа Галущенко - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2024
Abonare
La Chișinău va avea loc prima conferință economică internațională „Reconstrucția Ucrainei. Rolul Republicii Moldova".
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. În perioada imediat următoare va avea loc o conferință economică internațională intitulată „Reconstrucția Ucrainei. Rolul Republicii Moldova” va avea loc pe 21 iunie la Chișinău.
Evenimentul va fi organizat de Camera de Comerț și Industrie Moldova-China, Camera de Comerț și Industrie Italia-Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova, precum și de Asociația Investitorilor din România.
Principalele subiecte ale conferinței vor fi oportunitățile de investiții în Moldova și procesul de redresare a Ucrainei, rolul relațiilor bilaterale dintre cele două țări, identificarea principalelor domenii de investiții în Ucraina și situația economică din țara vecină.
La conferință vor participa structuri guvernamentale din ambele țări la nivel de ministere, reprezentanți ai Ambasadei Ucrainei la Chișinău, camere de comerț și industrie, precum și statele participante la Inițiativa celor Trei Mări.
„Conferința va demonstra angajamentul comun față de responsabilitatea socială corporativă și promovarea dezvoltării economice și sociale durabile în regiune”, afirmă organizatorii reuniunii.
Prima conferință de acest gen va avea loc la Chișinău. Alte evenimente similare vor fi organizate în România, Italia și Franța.
Fluxul de știri
0