Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Banca Mondială și-a majorat prognoza privind creșterea economică a Rusiei

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДеньги
Деньги - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2024
Abonare
Banca Mondială a majorat prognoza de creștere economică a Rusiei la 2,9% în 2024
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Banca Mondială și-a majorat semnificativ prognoza privind creșterea economică a Rusiei în 2024 la 2,9% de la 1,3%, în timp ce estimarea de creștere a PIB-ului pentru 2025 a fost ridicată la 1,4% de la 0,9%, potrivit raportului publicat marți de organizația internațională.
Potrivit cifrelor prezentate sub formă de tabele, creșterea PIB-ului Rusiei în termeni reali va ajunge la 2,9% la sfârșitul acestui an, cu 1,6 puncte procentuale mai mult decât prognoza publicată în ianuarie.
De asemenea, Banca Mondială și-a majorat propria estimare privind creșterea economiei rusești pentru anul 2025, anticipând o creștere a PIB-ului de 1,4%, cu 0,5 puncte procentuale mai mare decât estimarea anterioară.
În raport se menționează că Banca Mondială se așteaptă ca activitatea economică să crească în cursul anului curent, dar prevede și o contracție a pieței creditelor ipotecare, ceea ce va limita cererea din partea sectorului privat și va afecta creșterea economică.
Raportul citează, de asemenea, prognoza Băncii Mondiale pentru 2026, potrivit căreia economia rusă va crește cu 1,1% în termeni reali.
Creșterea PIB-ului Federației Ruse în 2023, potrivit estimărilor organizației internaționale, a fost de 3,6%.
Fluxul de știri
0