Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii de frontieră din SUA sunt obligați să expulzeze migranții ilegali din Moldova

© Photo : US Air Force / Dennis SloanDrapeau US
Drapeau US - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2024
Drapeau US. Foto de arhivă
Abonare
Polițiștii de frontieră din SUA au fost obligați să expulzeze imediat migranții ilegali din mai multe țări CSI.
CHIȘINĂU, 11 iunie - Sputnik. Polițiștii de frontieră americani din statul California au primit ordin să procedeze la deportarea imediată a migranților ilegali veniți din șase țări ale fostei Uniuni Sovietice, printre care și Moldova. Despre aceasta scrie RIA Novosti cu referire la publicația ziarului New York Post.
„Doar migranții adulți din Georgia, Moldova, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan vor fi trimiși imediat pentru a fi expulzați din Statele Unite”, - se menționează în articolul ediției americane.
În cazul reprezentanților din restul emisferei estice, care include peste 100 de țări din Africa, Asia, Europa și Australia, li se permite să rămână în Statele Unite în timp ce cazurile lor sunt în curs de procesare.
De asemenea, se pare că acțiunea documentului intern care conține aceste recomandări se extinde și la secțiunea de frontieră din zona San Diego, unde se adună cei mai mulți imigranți ilegali din țările din emisfera estică.
Președintele american Joe Biden a impus anterior o interdicție temporară privind azilul politic în SUA pentru migranții care traversează ilegal frontiera cu Mexicul. Măsura va intra în vigoare doar atunci când numărul de treceri ilegale ale frontierei va depăși o anumită limită.
Fluxul de știri
0