Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Persoane din opoziție reținute la aeroport, poliția reclamă mai multe provocări

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2024
Abonare
Continuă cazurile de reținere a pasagerilor pe aeroportul din Chișinău
CHIȘINĂU, 11 iunie - Sputnik. Marți dimineață, pe Aeroportul Internațional Chișinău au avut loc mai multe incidente de întârzieri de câteva ore la controlul pașapoartelor pentru pasagerii care au călătorit de la Moscova.
Potrivit lui Ilan Șor, șeful blocului de opoziție „Victoria”, printre persoanele reținute pe aeroportul moldovean se numără cei care se întorceau de la congresul formațiunii politice desfășurat la Moscova.
"Astăzi, printre cei reținuți s-au numărat colegii noștri de călătorie care se întorceau de la congresul blocului "Victoria", precum și cetățeni care au venit cu avionul via Erevan. Aceștia au fost reținuți mai mult de patru ore în zona de inspecție. Pașapoartele oamenilor sunt rupte intenționat", a declarat Șor pe rețelele de socializare.
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a emis un comunicat în care a precizat că pe aeroport au fost „înregistrate mai multe provocări și cazuri de comportament agresiv din partea pasagerilor care sosesc de la Moscova”.
Forțele de ordine au precizat că împotriva unuia dintre ei a fost întocmit un raport de huliganism. Alți trei pasageri vor fi, de asemenea, urmăriți penal pentru încălcarea ordinii publice.
Potrivit lui Șor, toți cei care au avut de suferit în timpul incidentului de la aeroport vor primi asistență juridică.
Fluxul de știri
0