Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: alegerile pentru PE au reușit să încetinească trenul care duce Europa la război

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2024
Abonare
Orban: Alegerile pentru PE au mers conform planului, au reușit să încetinească trenul care ducea UE la război
BUDAPEST, 11iunie - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a spus că alegerile pentru Parlamentul European au decurs așa cum și-a plănuit și și-a dorit, drept urmare a fost posibilă „încetinirea trenului” care ducea Europa către un nou război.
„În campanie, am spus doar că alegerile pentru Parlamentul European sunt o oportunitate de a încetini sau de a opri alunecarea din ce în ce mai rapidă a politicienilor europeni în război. Mai întâi în Europa, apoi în SUA , dacă nu le putem pune jumătăți împreună, dacă nu putem câștiga. Aceasta este o competiție între susținătorii păcii și războiului, atunci în curând vom fi atrași într-un război în Europa”, a spus Orban într-un interviu pentru M1 TV.
Potrivit acestuia, alegerile au avut loc așa cum au fost „planificate și dorite”.
„Acest tren a fost încetinit. Ar putea fi și oprit, pentru că în Franța , care a fost țara care a susținut cel mai decisiv războiul, a avut loc un adevărat cutremur politic. Acolo ar trebui convocate alegeri parlamentare și au fost deja convocate, încă din susținătorii păcii au câștigat cu o putere enormă și un număr mare de voturi. Dacă partidele pro-pace pot câștiga alegerile parlamentare, atunci cred că vom câștiga prima jumătate”, a spus Orbán.
Premierul ungar a adăugat că „așteptăm acum ca (fostul președinte al SUA) Donald Trump să aducă cealaltă jumătate în SUA și atunci va veni pacea”.
Mai devreme, Orban a spus că Europa se grăbește spre război ca un tren „cu un șofer nebun” acest lucru trebuie prevenit. Potrivit lui, politicienii pro-război din Europa, ca și dependenții de droguri, vor să învingă Rusia , așa cum au încercat de două ori în secolul XX, dar nu înțeleg realitatea. Ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó a declarat că cetățenii UE la alegerile pentru Parlamentul European pot apăsa robinetul de oprire a unui tren care se grăbește necontrolat către un al treilea război mondial.
Orban a spus anterior că procesele actuale în ani ar putea fi numite un preludiu al celui de-al treilea război mondial sau chiar un episod al acestuia, dacă „psihoza militară de la Bruxelles” nu este oprită.
El a menționat că declarațiile politicienilor occidentali și ale presei indică faptul că Europa se pregătește să declanșeze un război cu Rusia. Potrivit acestuia, grupurile de lucru NATO de la Bruxelles încearcă să determine modul în care alianța poate lua parte la conflictul din Ucraina . În același timp, Budapesta se gândește la modul în care Ungaria, ca membră NATO, nu poate participa la acțiunile alianței în afara teritoriului său, a subliniat el.
Fluxul de știri
0