Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia a declarat că nu există schimbări fundamentale în situația transferurilor

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaAnkara view
Ankara view  - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2024
Abonare
Ziraat: nu există schimbări fundamentale în problema plăților din Rusia către Turcia
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Nu există schimbări fundamentale în problema rezolvării problemei cu transferurile bancare din Rusia către Turcia, intervalul de timp pentru rezolvarea situației este necunoscut, a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al băncii de stat Ziraat din Ankara.
Ambasadorul Rusiei în Turcia, Alexey Erkhov, a declarat anterior pentru RIA Novosti că situația privind transferurile de plăți din Federația Rusă în Turcia rămâne tensionată, iar Occidentul distruge în mod deliberat comerțul și cooperarea economică ruso-turcă.
„Nu, în momentul de față nu există schimbări fundamentale care să fi afectat situația”, a spus un reprezentant al băncii, ca răspuns la o întrebare despre situația plăților din Federația Rusă către Turcia.
Potrivit acestuia, termenul de rezolvare a situației nu este cunoscut. "Voi (reprezentanții mass-media) veți ști despre acest lucru primii. Nu există încă informații despre un termen anume", a spus el.
Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că țara va face față presiunii de sancțiuni pe care Occidentul a început să o exercite asupra Rusiei în urmă cu câțiva ani și continuă să crească. Moscova a remarcat că Occidentului îi lipsește curajul de a admite eșecul sancțiunilor împotriva Federației Ruse. În țările occidentale, s-au exprimat în mod repetat opiniile conform cărora sancțiunile anti-ruse sunt ineficiente.
Fluxul de știri
0