Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Republicanii” exclud formarea unei coaliții de guvernământ cu partidul lui Macron

© Sputnik / Rodion ProcaМайя Санду и Эмануэль Макрон
Майя Санду и Эмануэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2024
Abonare
Şeful republicanilor, Sciotti, a exclus formarea unei coaliţii de guvernământ cu Macron
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Șeful partidului republican francez, Eric Sciotti, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X , a exclus posibilitatea formării unei coaliții de guvernământ între partidul său și partidul Renașterii președintelui Emmanuel Macron, pe baza rezultatelor alegerilor anticipate pentru Adunarea Națională a Franței programată pentru iunie și iulie.
"A intra într-o coaliție cu acest guvern, care a provocat atât de multe pagube Franței, este exclusă. Macronismul înseamnă întotdeauna mai multe taxe, imigrație și mai puțină securitate", a scris Sciotti.
Anterior, postul BFMTV, citând o evaluare a companiei Elabe, a raportat că partidul de dreapta Raliul Național câștigă provizoriu alegerile pentru Parlamentul European din Franța, obținând 32% din voturi, locul doi este ocupat de Renaștere. partidul președintelui Emmanuel Macron cu 15,4%. Pe fundalul rezultatelor preliminare scăzute ale partidului său, Macron a transmis un mesaj video francezilor, în care a anunțat decizia de a dizolva Adunarea Națională Franceză și de a convoca alegeri parlamentare anticipate. Primul tur va avea loc pe 30 iunie, al doilea pe 7 iulie, a precizat el.
Fluxul de știri
0