Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Refuzul Chinei de a participa la summitul din Elveția l-a dezamăgit pe Zelenski

© AP Photo / Efrem LukatskyПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2024
Abonare
Spiegel: Refuzul Chinei de a participa la summitul din Elveția l-a dezamăgit pe Zelenski
Refuzul Chinei de a participa la „summit-ul pentru pace” din Elveția a fost o dezamăgire severă atât pentru Vladimir Zelenski, cât și pentru guvernul german .
„Refuzul Republicii Populare este o dezamăgire severă pentru Zelenski, precum și pentru guvernul german, care a militat pentru participarea Chinei”, scrie publicația.
Revista notează că participarea Chinei, chiar dacă ar fi avut un singur plenipotențiar la summit, ar fi dat mai multă greutate conferinței. În plus, puteri regionale atât de importante precum Brazilia și Arabia Saudită se pare că nici nu vor să-și trimită șefii de stat sau de guvern la aceasta, scrie publicația.
„Nu văd Sudul Global în afaceri”, a declarat revistei un diplomat german fără nume.
Elveția va susține o conferință despre Ucraina în perioada 15-16 iunie în apropiere de orașul Lucerna, în stațiunea Bürgenstock. Președintele SUA Joe Biden , precum și președintele chinez Xi Jinping și președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva nu vor participa la conferință. Secretarul de presă al Ambasadei Ruse la Berna Vladimir Hokhlov a declarat anterior RIA Novosti că Elveţia nu a trimis o invitaţie către Federaţia Rusă de a participa la summit-ul privind Ucraina , Moscova nu va participa în niciun caz . El a adăugat că ideea unei conferințe de pace, puternic promovată de organizatori, este inacceptabilă pentru Federația Rusă, deoarece aceasta este o altă opțiune pentru a promova o „formulă de pace” neviabilă, care nu ține cont de interesele Rusiei. Kremlinul a declarat că căutarea de opțiuni pentru a rezolva situația din conflictul ucrainean fără participarea Rusiei este absolut ilogică și inutilă.
Fluxul de știri
0