Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța face apel la unitate împotriva lui Macron pentru a evita războiul

© AFP 2024 / LUDOVIC MARINEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2024
Abonare
Filippo a cerut partidelor franceze să se unească într-un bloc la alegerile parlamentare
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Partidele franceze trebuie să se unească într-un bloc la noile alegeri parlamentare, a declarat liderul Patrioților, Florian Philippot, pe rețeaua de socializare X.
Macron a anunțat dizolvarea Adunării Naționale, dar vrea să pună capăt tuturor dezbaterilor pe fond prin convocarea la vot în doar trei săptămâni! Al treilea război mondial și transformarea Uniunii Europene în stat sunt subiecte care merită discuții reale pentru francezi, " el a scris.
Politicianul a cerut celorlalte partide să se unească și să folosească timpul rămas până la alegeri pentru ca francezii să-și arate atitudinea față de aceste probleme importante.
„Singura modalitate de a realiza acest lucru este printr-un bloc suveran în alegeri”, a adăugat Filippo.
Anterior, postul BFMTV, citând o evaluare a companiei Elabe, a raportat că partidul de dreapta Raliul Național câștigă provizoriu alegerile pentru Parlamentul European din Franța , obținând 32% din voturi, partidul Renașterii lui Emmanuel Macron pe locul doi , cu 15,4%. Președintele țării, pe fondul rezultatelor preliminare scăzute ale partidului său, a transmis francezilor un mesaj video, în care a anunțat decizia de a dizolva Adunarea Națională și de a convoca alegeri parlamentare anticipate, al căror tur va avea loc pe 30 iunie.
Fluxul de știri
0