Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Finlanda trimite arme netestate în Ucraina

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaMilitar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina
Militar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2024
Abonare
Generalul Heiskanen: Finlanda trimite Ucrainei arme netestate
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Finlanda trimite arme netestate cu design propriu în Ucraina, a declarat Mikko Heiskanen, șeful departamentului de economie militară al Forțelor de Apărare finlandeze, într-un interviu acordat agenției de presă STT.
„El a vorbit și despre trimiterea celor mai recente inovații către industria finlandeză de apărare, dintre care unele sunt încă în stadiu de dezvoltare... Experiența dobândită în Ucraina va fi utilă pentru dezvoltarea celei mai noi tehnologii finlandeze, consideră generalul locotenent”, scrie radiodifuzorul public Yle, citând cuvintele lui Heiskanen.
În aprilie, Finlanda a trimis Ucrainei al 23-lea pachet de asistență militară în valoare de 188 de milioane de euro. Premierul finlandez Petteri Orpo a declarat că ţara a convenit deja asupra transferului unui alt pachet de asistenţă militară la Kiev. Conținutul pachetelor nu este dezvăluit de autoritățile finlandeze.
După cum a declarat anterior ambasadorul Rusiei în Finlanda, Pavel Kuznetsov , pentru RIA Novosti , conform informațiilor din presă, se poate presupune că finlandezii furnizează Forțelor Armate ale Ucrainei, printre altele, cu mortare grele, diferite tipuri de MANPADS, sisteme de artilerie și muniție pentru acestea, lansatoare de grenade, arme de calibru mic și alte arme.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina interferează cu reglementarea, implică direct țările NATO în conflict și „se joacă cu focul”. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului din Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări. Kremlinul a afirmat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la negocieri și va avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0