Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Filipine și-a exprimat dorința de a crește comerțul cu Rusia

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2024
Abonare
Ambasadorul Bailen: Filipine vrea să crească comerțul cu Rusia după ridicarea sancțiunilor
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Filipine ar dori să crească serios comerțul cu Rusia după încheierea operațiunii speciale și ridicarea sancțiunilor asupra țării, a declarat ambasadorul filipinez la Moscova, Igor Baylen, într-un interviu acordat RIA Novosti la SPIEF.
„Acest interes (în creșterea cifrei de afaceri - n.red.) a existat înainte de pandemie și înainte de operațiunea militară specială. Ambele părți au lucrat înainte de pandemie pentru a aduce cifra de afaceri comercială la un miliard de dolari SUA . Și apoi a început pandemia și sancțiunile ulterioare sunt în spate, dar cred că, de îndată ce totul va reveni la normal, Filipinele vor fi interesate să beneficieze de mâncare, energie și alte bunuri rusești”, a spus Baylen.
El și-a exprimat speranța că în viitor țările se vor îndrepta către creșterea cifrei de afaceri după ridicarea sancțiunilor.
Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că țara va face față presiunii de sancțiuni pe care Occidentul a început să o exercite asupra Rusiei în urmă cu câțiva ani și continuă să crească. Moscova a remarcat că Occidentului îi lipsește curajul de a admite eșecul sancțiunilor împotriva Federației Ruse. În țările occidentale, s-au exprimat în mod repetat opiniile conform cărora sancțiunile anti-ruse sunt ineficiente.
Fluxul de știri
0