Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Este un colaps”. Volodin a comentat despre alegerile pentru Parlamentul European

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ
Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2024
Abonare
Volodin: Macron și Scholz se agață de putere cu toată silința lor
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin, comentând rezultatele preliminare ale alegerilor pentru Parlamentul European, a declarat pe canalul său Telegram că președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz se agață de putere cu toată silința lor.
Potrivit datelor preliminare, Partidul Social Democrat din Germania (SPD) al cancelarului Olaf Scholz a ocupat doar locul trei, cu 14,4% din voturi la alegerile pentru PE, în timp ce partidul Renașterii lui Emmanuel Macron din Franța se află pe locul doi cu 15,4% din voturi. Ulterior, președintele francez, pe fondul rezultatelor preliminare scăzute ale partidului său, a transmis francezilor un mesaj video, în care a anunțat decizia de a dizolva Adunarea Națională Franceză și de a convoca alegeri parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 30 iunie.
„Acesta este prăbușirea politicii lui Macron, pe care a recunoscut-o prin dizolvarea Adunării Naționale și prin anunțarea alegerilor parlamentare anticipate... Pentru partidul lui Scholz, rezultatele alegerilor au fost cele mai proaste din istorie... Macron și Scholz se agață de putere cu ultimele lor puteri”, a scris Volodin.
În opinia sa, rezultatele alegerilor din Franța și Germania sunt previzibile. „Economia stagnează, există o criză a migrației, țările, contrar intereselor lor naționale, sunt atrase în războiul din Ucraina”, a subliniat el.
Președintele Dumei de Stat și-a exprimat opinia că Macron și Scholz ar trebui să își dea demisia singuri și „să nu-și mai bată joc de cetățenii statelor lor”.
Alegerile pentru Parlamentul European au avut loc în 27 de țări ale UE în perioada 6-9 iunie. Prezența totală la vot, conform datelor preliminare, a fost de 51%.
Fluxul de știri
0