Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a primit vești alarmante după noua promisiune a lui Macron

© Sputnik / Rodion ProcaЭмануэль Макрон
Эмануэль Макрон  - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2024
Abonare
Business Insider: Avioanele de luptă franceze Mirage nu vor ajuta Ucraina
CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Vladimir Zelenski speră în zadar că bobardierile Mirage vor putea schimba cursul conflictului din Ucraina, scrie Business Insider .
Potrivit experților în aviație intervievați de jurnaliști, avioanele Mirage 2000-5 nu sunt potrivite pentru luptă în Ucraina.
„Eficacitatea Mirage 2000-5 este limitată în primul rând de racheta aer-aer MICA”, a declarat Justin Bronk, expert la Institutul Regal Britanic de Studii de Apărare.
Potrivit acestuia, Mirages francezi, ca și omologii lor americani F-16 , nu vor putea rezista sistemelor rusești de apărare aeriană din cauza razei scurte de acțiune a rachetelor cu care intenționează să le echipeze aeronavele pentru Forțele Armate ucrainene. Sistemele puternice de rachete rusești îi vor forța pe piloții ucraineni să zboare la altitudini relativ scăzute, ceea ce va limita eficacitatea acestora, a adăugat Bronk.
Joi, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Parisul va transfera avioanele de luptă Mirage 2000-5 la Kiev și va organiza antrenament pentru piloții ucraineni.
Anterior, secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova consideră declarația lui Macron o provocare. El a adăugat că poziția președintelui francez crește tensiunea pe continent și nu contribuie la nicio evoluție pozitivă a evenimentelor.
Fluxul de știri
0