Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Occidentul vrea să învingă Rusia pentru acces la resursele sale

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2024
Abonare
Prim-ministrul maghiar Orban: Occidentul vrea să învingă Rusia pentru acces la resursele sale
CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Politicienii occidentali vor să învingă Rusia pentru că intenționează să obțină acces la resursele, activele și banii acesteia, ca în anii 1990, a declarat premierul ungar Viktor Orban într -un interviu pentru HirTV.
"Situația este de fapt că liderii militari occidentali vor să învingă Rusia în război. Plan grozav! Atât de simplu! Dar pentru ce? Pentru bani, active, influență, ca de obicei", a spus Orban.
Potrivit lui, Ucraina este bogată în resurse, dar profund îndatorată, companiile străine pot deține deja terenurile fertile și alte active economice.
Orban a subliniat, de asemenea, că mulți din Occident doresc să se întoarcă în anii 1990, când nu numai Ucraina era accesibilă, ci și Rusia, resursele, activele și banii ei, iar o încercare de a „învinge Rusia într-un conflict la granița ei” este prima etapă a planului.
„Mulți europeni și americani își amintesc de anii 1990, vremea lui Elțin, ca fiind o perioadă de mare oportunitate economică, când au fost acceptați fără probleme și chiar de bunăvoie, au intrat în economia rusă și au început să reconstruiască și să folosească oportunitățile economice ale Rusiei în conformitate cu modernul logica economică, Rusia, a spus că nu vrea acest lucru și nu o consideră o soluție atât de simplă, a luat-o în propriile mâini și a ajustat-o ​​în felul ei”, a menționat el.
Anterior, Orban a spus că producătorii de arme, profitorii și marile cercuri economice occidentale care doresc să aibă acces la resursele naturale rusești sunt interesați de continuarea conflictului din Ucraina.
Fluxul de știri
0