Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recean a promis o luptă totală împotriva corupției

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2024
Abonare
Rezultatele și provocările în soluționarea cazurilor de corupție, precum și implementarea măsurilor de prevenire a acestui fenomen în sistemul judiciar s-au numărat printre subiectele discutate în cadrul celei de-a treia ședințe a Platformei Anticorupție.
CHIȘINĂU, 8 iunie - Sputnik. Prim-ministrul Dorin Recean a subliniat eficiența acestui format de dialog și a chemat instituțiile responsabile să coopereze activ pentru a obține rezultatele scontate și a asigura o justiție corectă, care să acționeze doar în interesul cetățenilor.
Potrivit lui, evoluțiile recente în sectorul justiției sunt pozitive, deși procesul în sine este complex și de lungă durată. Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Supremă de Justiție sunt în curs de reformare, a fost numit un procuror general, iar două comisii de verificare lucrează pentru a evalua integritatea financiară și etică a judecătorilor și procurorilor.
"Împreună putem identifica alte instrumente noi pentru a lupta împotriva corupției și pentru a consolida instituțiile responsabile de acest proces. Avem un obiectiv comun de a eradica corupția pentru a asigura prosperitatea în cadrul țării", a declarat premierul Dorin Recean.
În cadrul întrevederii, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a vorbit despre progresele înregistrate în optimizarea cadrului normativ în domeniul sechestrului și confiscării, precum și despre provocările legate de implementarea mecanismelor de control și supraveghere.
De asemenea, au fost discutate modificările în instituirea sistemului judiciar de combatere a corupției din perspectiva condițiilor Uniunii Europene și Fondului Monetar Internațional. Un alt subiect a fost dinamica cazurilor de corupție, cu accent pe corupția sistemică, precum și asistența internațională pentru consolidarea statului de drept.
Platforma Anticorupție a fost înființată la începutul acestui an pentru a optimiza procesul de coordonare a politicilor în domeniu, pentru a implica activ autoritățile și instituțiile în rezolvarea problemelor și pentru a facilita comunicarea și cooperarea interinstituțională.
Fluxul de știri
0