Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron a făcut o nouă declarație despre conflictul din Ucraina

© Sputnik / Сергей ГунеевEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2024
Emmanuel Macron. Foto de arhivă
Abonare
Macron a calificat problema nucleară drept unul dintre elementele necesare unei păci durabile în Ucraina
CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Summitul din Elveția pe tema Ucrainei poate pune bazele unei soluții la acest conflict, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în cadrul unei conferințe de presă cu Vladimir Zelenski, transmisă pe Youtube de Palatul Elysee.
„Putem ajunge la acorduri privind elementele de bază ale acestei lungi păci - problema nucleară, securitatea infrastructurii civile și securitatea alimentară, trebuie să avem o primă discuție strategică”, a afirmat el.
Elveția va organiza o conferință privind Ucraina în apropiere de orașul Lucerna, pe 15-16 iunie. La reuniune au fost invitați reprezentanți din aproximativ 160 de state.
În același timp, Rusia nu a fost invitată la eveniment. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova nu va participa și nu intenționează să participe la „o altă reuniune după formula lui Vladimir Zelenski”. Ambasadorul la Berna, Serghei Garmonin, a explicat că Rusia refuză să participe la eveniment deoarece scopul conferinței era de a da un ultimatum țării.
Fluxul de știri
0