Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul președinte al Republicii Moldova a criticat Uniunea Europeană

© Sputnik / Rodion ProcaИгорь Додон с супругой в суд сектора Буюканы
Игорь Додон с супругой в суд сектора Буюканы - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2024
Abonare
Socialistul Igor Dodon a criticat Uniunea Europeană, acuzând-o că nu respectă valori fundamentale precum principiile de drept și libertatea de exprimare.
CHIȘINĂU, 8 iunie - Sputnik. Liderul PSRM a subliniat că Uniunea Europeană nu mai este la fel ca în trecut și că „epoca de aur” a UE a fost la începutul anilor 2000, urmată de o recesiune care continuă până în prezent.
Potrivit lui Igor Dodon, valorile fundamentale, cum ar fi principiile de drept, libertatea de exprimare și garanțiile sociale și economice, care au fost cândva „semnul distinctiv” al UE, nu mai sunt aceleași.
Dodon a reiterat faptul că Republica Moldova respectă Europa, dar cere și respectarea propriilor valori ale țării: neutralitatea, integritatea teritorială și tradițiile naționale.
Dodon, care a devenit președinte al Republicii Moldova la 23 decembrie 2016, a declarat că își dorește ca țara să devină membră a Uniunii Economice Eurasiatice, însă Parlamentul proeuropean din a IX-a convocare (2014-2019) a urmărit aderarea republicii la Uniunea Europeană.
La 23 iunie 2022, un summit al UE a decis să acorde Moldovei statutul de candidat la UE împreună cu Ucraina.
Fluxul de știri
0