Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul ministru de Externe anunță ce se va întâmpla în caz de eșec la referendum

© Sputnik / Rodion ProcaNicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2024
Abonare
Încă de pe acum mulți analiști politici moldoveni spun că rezultatele plebiscitului ar putea să nu fie în favoarea autorităților.
CHIȘINĂU, 8 iunie - Sputnik. Fostul ministru moldovean de Externe, Nicu Popescu, a declarat că în cazul în care „referendumul nu va avea succes din ziua a doua, situația nu va fi la fel ca acum, va fi mult mai rea”.
„ Aceasta va demobiliza sprijinul pentru Moldova din partea partenerilor, treptat situația se va înrăutăți pentru exportatorii noștri, pentru posibilitățile noastre de a călători liber în Europa, așa cum eram obișnuiți”, a susținut Popescu.
„Bine, Popescu este un laș. Dar când a reușit el să se înscrie pe lista propagandiștilor-idioți, a comentat declarația fostului ministru o publicație românească.
Reamintim că referendumul privind parcursul politicii externe a Republicii Moldova în UE a fost anunțat de actualul președinte al statului, Maia Sandu. În acest scop, Codul Electoral a fost modificat de către majoritatea de la guvernare. Deși anterior nu era permisă anunțarea unui plebiscit în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.
Fluxul de știri
0