Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fico a comentat decizia privind permisiunea Ucrainei de a ataca teritoriul Rusiei

© AP Photo / Petr David JosekРоберт Фицо
Роберт Фицо - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2024
Abonare
Fico: Prin permisiunea acordată Ucrainei de a lovi Rusia, Occidentul vrea să escaladeze conflictul
CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Permisiunea de a ataca teritoriul Rusiei cu arme occidentale pe care unele țări le-au acordat Kievului indică dorința acestora de a escalada conflictul, dar Slovacia nu se va lăsa atrasă în astfel de aventuri militare, a declarat premierul Robert Fitzo.

„În calitate de prim-ministru al Slovaciei, nu voi antrena țara în astfel de aventuri militare”, a scris el pe rețelele de socializare.

Fico a mai adăugat că a votat la alegerile pentru Parlamentul European care au loc în aceste zile.
„Este necesar să alegem membri ai Parlamentului European care vor sprijini inițiativele de pace și nu continuarea războiului”, a subliniat premierul.
În ultimele săptămâni, unele țări occidentale - Marea Britanie, Franța, SUA și altele - au autorizat FAU să folosească armele primite de la acestea pentru a lovi teritoriul rusesc. În același timp, SUA, de exemplu, au precizat că este vorba despre ținte de pe teritoriul care se învecinează cu regiunea Harkov, dar interdicția privind loviturile cu rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune rămâne în vigoare.
Președintele Vladimir Putin a declarat, în cadrul unei întâlniri cu mass-media în marja SPIEF, că furnizarea de arme Kievului indică implicarea directă a Occidentului în conflict, deoarece armata ucraineană nu poate ataca cu rachete ATACMS sau Storm Shadow de una singură. În același timp, șeful statului nu a exclus posibilitatea furnizării de arme rusești în acele regiuni unde este posibilă lovirea unor infrastructuri sensibile ale statelor care înarmează Ucraina.
Fluxul de știri
0