Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Occidentul a devenit principalul furnizor de arme pentru terorişti

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2024
Abonare
Zaharova: Occidentul furnizează arme teroriștilor din Orientul Mijlociu prin Kiev
CHIȘINĂU, 7 iunie – Sputnik. Occidentul devine principalul furnizor de arme pentru terorişti, prin Kiev ajung în Africa, Orientul Mijlociu şi chiar celulele din Europa de Vest, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la SPIEF.
„Țările NATO, minoritatea mondială, furnizează arme, acum gândește-te, ei furnizează arme regimului terorist și fac asta, cel mai rău lucru este, în mod absolut incontrolabil”, a spus Zaharova, vorbind la sesiunea „Filosofia și geopolitica. o lume multipolară” la SPIEF.
Ea a amintit de prognoza unui anume ministru de externe al uneia dintre țările din Golful Persic , făcută în urmă cu câțiva ani, că în curând va fi partea de vest a Europei care va deveni principalul furnizor de terorism internațional.
„Suscriu acestor cuvinte și teroriștii vor folosi armele pe care Statele Unite le-au furnizat regimului de la Kiev. Aceste arme sunt deja în vestul Europei, sunt deja în nordul Africii, în Orientul Mijlociu”, a spus Zaharova.
Ea a menționat că Europa a suferit anterior terorismul internațional într-o manieră țintită.
„(Europa de Vest) nu a fost niciodată un producător de terorism internațional, dar acum va fi. Și încă nu își dă seama. Ei știu doar să schimbe avatarele pe conturile lor de socializare atunci când au atacuri teroriste ici și colo. .. Ei nu știu ce înseamnă să devină țări în care funcționează celule teroriste puternice. Le au deja și vor submina Europa de Vest din ce în ce mai mult”, a avertizat Zahharova.
În același timp, Europa de Vest nu are imunitate la modul de a rezista la aceasta, a remarcat ea.
„Legea nu funcționează - nu există nicio moralitate, care în vreun fel a reținut acest lucru, este umilită, oamenii nu pot distinge binele de rău.
Forumul Economic Internațional St. Petersburg (SPIEF) are loc în perioada 5-8 iunie. RIA Novosti este partenerul de informare al forumului.
Fluxul de știri
0