Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia își rezervă dreptul de a furniza arme cu rază lungă de acțiune altor țări

© Sputnik / Sergey Bobylev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin: nu furnizăm arme cu rază lungă de acțiune către alte țări, dar avem dreptul să o facem
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Nu se poate spune că Rusia va furniza mâine arme cu rază lungă de acțiune altor țări, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
"Noi nu furnizăm (arme - n.r.), încă. Dar ne rezervăm dreptul de a face acest lucru acelor state, sau chiar unor structuri juridice care se confruntă cu anumite presiuni asupra lor, inclusiv de natură militară din partea acelor țări care furnizează arme Ucrainei și le îndeamnă să le folosească împotriva noastră, împotriva teritoriului nostru rusesc. Dacă furnizează arme în zona de război și îndeamnă la folosirea lor pe teritoriul nostru, de ce nu am avea dreptul să facem același lucru, să răspundem în oglindă... Dar nu sunt gata să spun nici că vom face acest lucru mâine. În orice caz, orice astfel de livrare implică o serie întreagă de circumstanțe care afectează cumva anumite regiuni ale lumii și trebuie, desigur, să ne gândim la asta", a declarat Putin în timpul sesiunii plenare a SPIEF-2024.
Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF) are loc între 5 și 8 iunie. RIA Novosti este partener media al forumului.
Fluxul de știri
0