Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

PIB-ul Rusiei ar putea depăși trei procente în 2024

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2024
Abonare
Șeful adjunct al Administrației Prezidențiale de la Kremlin nu a exclus că creșterea economiei rusești pentru anul curent ar putea depăși cifra de trei procente
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Creșterea PIB-ului Rusiei în 2024 ar putea depăși trei la sută, a declarat șeful adjunct al Administrației Prezidențiale Maxim Oreșkin în marja SPIEF.
„ Se poate”, a spus el când a fost întrebat dacă economia rusă este capabilă să crească peste acest prag.
În acest an, Ministerul Dezvoltării Economice al Rusiei preconizează că PIB-ul va crește cu 2,8%. Banca Centrală prognozează că acesta se va situa în intervalul 2,5-3,5 la sută.
Vorbind despre perspectivele de menținere a pozițiilor atinse în rândul economiilor lumii în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare, Oreșkin a precizat că Rusia are concurenți serioși, în special în țările din Asia de Sud-Est.
"O astfel de economie precum Indonezia, care este în plină expansiune <...>, e dezvoltă în mod activ. Asia de Sud-Est ne va constrânge în această privință, trebuie să devenim mai buni, să progresăm puternic pentru a ne menține pozițiile pe care le-am obținut și le-am atins", a spus Oreșkin.
Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF) se desfășoară între 5 și 8 iunie. RIA Novosti este partenerul informațional al evenimentului.
Fluxul de știri
0