Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și SUA vor face schimb de informații secrete

© Sputnik / OsmatescoDrapelul SUA și Republicii Moldova
Drapelul SUA și Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2024
Drapelul SUA și Republicii Moldova. Foto de arhivă
Abonare
Republica Moldova și SUA vor semna un acord privind schimbul și protecția informațiilor clasificate.
CHIȘINĂU, 6 iunie - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a decis să semneze un acord cu SUA privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate.
Semnarea documentului în cauză va asigura consecvența, claritatea și responsabilitatea în relațiile dintre cele două țări în acest domeniu, precum și „va spori coerența măsurilor reciproce de protecție a informațiilor clasificate”, a declarat secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Mihai Mîțu, în cadrul ședinței Guvernului.
De asemenea, el a subliniat că protecția informațiilor este unul dintre domeniile prioritare ale securității statului.
Totodată, guvernul a aprobat componența delegației responsabile de negocierea acordului. Delegația este formată din reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și ai Ministerului Afacerilor Externe. Directorul adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, Victor Hodoroja, a fost numit șef al delegației.
Anterior, Moldova a semnat cu Lituania un acord interguvernamental similar privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate.
Fluxul de știri
0