Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guțul susține că acuzațiile care i se aduc sunt o aberație totală

© Sputnik / Rodion ProcaBașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul
Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2024
Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Foto de arhivă
Abonare
Bașcanul Găgăuziei a calificat drept o aberație totală acuzațiile aduse de autoritățile moldovenești la adresa sa.
CHIȘINĂU, 7 iunie - Sputnik. În cadrul unui interviu acordat pentru RIA Novosti în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, liderul autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, a declarat că acuzațiile penale care i se aduc sunt complet aberante.
„Ceea ce (este scris - n.r.) în această acuzație, lucru pe care eu nu îl recunosc, este pur și simplu o prostie totală. Și chiar dacă se poate dovedi, acest lucru nu cade sub incidența codului penal, ci a codului administrativ", a spus Guțul.
Ea a adăugat că, chiar dacă se acceptă argumentele acuzării, nu există niciun motiv ca cineva să „facă închisoare” pentru acestea.
„Acțiunile întreprinse astăzi de Sandu și PAS cad sub incidența codului penal, dar nici într-un caz asupra mea, a subliniat Guțul.
Ultima ședință de judecată în cazul liderului Găgăuziei a avut loc la Chișinău pe 3 iunie. Zeci de susținători ai lui Guțuțu au venit să o susțină. În timpul mitingului, poliția a declarat că a fost raportată o amenințare cu bombă la adresa clădirii instanței, dar protestatarii nu s-au dispersat. Guțul a declarat că procesul împotriva ei a fost o încercare de a slăbi opoziția și de a o împiedica să se prezinte ca o forță unită la alegerile prezidențiale.
Fluxul de știri
0