Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce s-a discutat în cadrul sesiunii SPIEF-2024 „Est sau Vest: Care este forța UEEA?”

© SputnikСессия "Восток или Запад: в чем сила ЕАЭС"
Сессия Восток или Запад: в чем сила ЕАЭС - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2024
Abonare
Avantajele apartenenței la UEEA au fost discutate în cadrul sesiunii tematice „Est sau Vest: Care este punctul forte al UEEA?”.
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. În cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, la standul „Curtea Moldovei” a avut loc sesiunea tematică „Est sau Vest: care este forța UEEA?”.
La discuție au participat Alexandr Dughin, directorul Școlii Superioare de Studii Politice „Ivan Ilyin”, Vadim Ghighin, deputat în Camera Reprezentanților a Adunării Naționale a Belarusului, Ilan Șor, liderul blocului politic moldovenesc „Victoria” și Igor Giorgadze, președintele Organizației Autonome Nonprofit „Georgia în străinătate”.
Ilan Șor, vorbind în cadrul sesiunii, a menționat că în lume există doi poli - european și eurasiatic.
„Cel european a venit în mod obraznic și a spus: iată modelul nostru pentru voi. Acesta conține valorile noastre, economia noastră, politica noastră. Și nu ne interesează dacă vă place sau nu. Dacă vreți bani, acceptați. Și o serie de țări au fost fericite să își vândă semnificațiile ideologice pentru un pumn de arginți", a spus politicianul.
În acest context, el a amintit importanța referendumului privind aderarea Republicii Moldova la UE.
"Multă lume își pune întrebarea: de ce referendumul? Într-adevăr, el nu are nicio componentă juridică, dar va fi o bucată de hârtie foarte puternică, ferească dumnezeu, pentru a executa, a întemnița, a anula propria suveranitate în numele UE, pentru a adera la UE. Nu juridic - politic", a declarat șeful blocului Victoriei.
În opinia sa, chiar și alegerile prezidențiale din Moldova „nu sunt un joc foarte interesant” în comparație cu acesta, deoarece „sunt obligați să-i elimine pe cei incomozi și să-i păstreze pe cei foarte convenabili”.
Șor a mai subliniat că Moldova cumpără de mulți ani gaze din Rusia la prețuri avantajoase, dar nimeni nu vorbește despre asta, iar Rusia nu se laudă cu acest lucru. În același timp, Europa „făcea reclamă la fiecare copeică oferită”.
„Ne-au cumpărat tineretul la pachet, au venit și au cumpărat jurnaliști, mințile populației. După 30 de ani, războiul este pierdut? Da, dar nu s-a terminat! Trebuie să acționăm rapid. Acesta este momentul UEEA", a spus Șor.
Alexandr Dughin a remarcat în discursul său că alegerea eurasiatică a Moldovei și Georgiei nu este doar Rusia, ci este o intrare în „marea umanitate”, în internaționalism, în progres, precum și accesul la finanțele chineze și indiene care vor intra în economie.
Fluxul de știri
0