Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Politician turc: Participarea Ankarei la conferința privind Ucraina va fi o greșeală

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaAnakaranın bir görünüşü
Anakaranın bir görünüşü - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2024
Abonare
Dogu Perincek: Participarea Ankarei la conferința privind Ucraina va fi o greșeală
CHIȘINĂU, 6 iunie – Sputnik. Participarea Turciei la conferința privind Ucraina din Elveția ar fi greșită, deoarece acesta este un eveniment ostil Rusiei, a declarat pentru RIA Novosti Dogu Perincek, președintele partidului turc Vatan (patria).
Elveția va organiza o conferință despre Ucraina în perioada 15-16 iunie, lângă orașul Lucerna. Rusia nu va participa la ea. Secretarul de presă al Ambasadei Rusiei la Berna, Vladimir Hokhlov, a declarat anterior pentru RIA Novosti că Elveția nu a trimis invitație Federației Ruse pentru a participa la summitul privind Ucraina, iar Moscova nu va participa în niciun caz. El a adăugat că ideea unei conferințe de pace, puternic promovată de organizatori, este inacceptabilă pentru Federația Rusă, întrucât „vorbim despre o altă opțiune de promovare a unei „formule de pace” neviabile, care nu ține cont de interesele Rusiei.
„Conferința privind Ucraina din Elveția nu urmărește atingerea păcii și găsirea modalităților de soluționare a conflictului, dacă ar exista un astfel de obiectiv, ar fi rezonabil să se invite partea la conflict (în Ucraina) fără participare a Rusiei este imposibilă. O serie de state eurasiatice și-au declarat neparticiparea, realizând că o înțelegere (fără Rusia) este imposibilăi”, a spus politicianul.
Potrivit acestuia, „ Participarea Turciei la conferința elvețiană va fi greșită, deoarece aceasta este o conferință ostilă Rusiei”.
„Implementarea planurilor Occidentului în Ucraina înseamnă încălcarea intereselor Turciei de către Statele Unite și Occident, încălcarea intereselor Ankarei în Marea Neagră”, a subliniat politicianul.
„Patria-mamă” este un partid de stânga, care se află în funcțiile primului președinte al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk, și are o orientare anti-occidentală și antiamericană. Partidul se consideră succesorul Partidului Socialist Muncitoresc și Țărănesc, creat în 1919. Nu este reprezentat în parlamentul turc, dar este o forță influentă, mai ales în regiuni.
Fluxul de știri
0