Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Poliția americană dorește să retragă licența de armă a lui Trump

© AP Photo / Andrew HarnikДональд Трамп после объявления о планах баллотироваться на пост президента США, Палм-Бич, штат Флорида
Дональд Трамп после объявления о планах баллотироваться на пост президента США, Палм-Бич, штат Флорида - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2024
Abonare
Poliția americană se pregătește să retragă licența pentru arme lui Trump
CHIȘINĂU, 6 iunie – Sputnik. Fostul președinte american Donald Trump și-ar putea pierde permisul de armă după ce instanța l-a găsit vinovat pentru falsificarea înregistrărilor comerciale, a declarat poliția orașului pentru CNN .

„Departamentul de poliție din New York se pregătește să retragă licența de armă a fostului președinte Donald Trump”, a informat postul tv, citând un înalt oficial al poliției.

După cum sa menționat, licența lui Trump a fost suspendată la 1 aprilie 2023, după ce a fost acuzat la New York. Fostul președinte a predat poliției două dintre cele trei pistoale pe care le deținea, iar ultimul a fost transportat legal în Florida.
Cu toate acestea, după ce Trump a fost găsit vinovat într-un tribunal din New York, deținerea și deținerea de arme ar putea încălca o serie de legi federale și de stat. „Deținerea unei arme de foc de către un infractor condamnat este o crimă federală”, subliniază postul de televiziune.
O instanță a dat anterior verdicte de vinovăție pentru toate cele 34 de acuzații împotriva lui Trump în cazul falsificării înregistrărilor comerciale. Politicianul are dreptul de a contesta această decizie, aceasta nu îl privează de dreptul de a participa la alegerile prezidențiale. Verdictul în cauză va fi anunțat pe 11 iulie. Trump ar putea deveni primul fost președinte american care va fi condamnat într-un dosar penal. Totodată, la mijlocul lunii iulie va avea loc Convenția Națională Republicană, la care Trump va fi desemnat candidat la președinție.
Fluxul de știri
0