Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dugin a explicat de ce Occidentul este încă în afara BRICS

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2024
Abonare
Dugin: Occidentul este în afara BRICS pentru că crede că există doar civilizație occidentală
CHIȘINĂU, 6 iunie – Sputnik. BRICS este un dialog al culturilor, iar Occidentul este încă în afara BRICS, deoarece insistă că nu există alte culturi și civilizații decât occidentale, a spus filosoful rus, politologul și sociologul Alexander Dugin la SPIEF.
Forumul de experți BRICS „Rolul BRICS în căutarea unei noi ordini mondiale” are loc pe 6 iunie la SPIEF, sesiunile sunt organizate de grupul media Russia Today împreună cu agenția de știri Xinhua.
„BRICS este format din culturi... BRICS este un dialog al culturilor. Vorbind despre BRICS, deja vorbim despre acest model multipolar complet nou, unde nu există Occident... cât timp este în afara jocului, pentru că insistă că nu există culturi și civilizații, există o singură civilizație occidentală și este singura. Prin urmare, țările BRICS se opun acestei hegemonii, acestei abordări coloniale rasiste”, a spus Dugin la o sesiune a forumului de experți BRICS.
Filosoful a numit BRICS o „unitate a diferitului”, a remarcat că există multe contradicții între lumea islamică și India , între modelul chinez și modelul islamic, între India și China , Africa și lumea islamică și Rusia ca țară ortodoxă. este un alt sistem de valori diferit, dar ceea ce toate aceste țări au în comun este că ele construiesc civilizații bazate pe valori tradiționale.
„Și Occidentul ne impune valori netradiționale, valori antitradiționale și nu numai că impune, ci și crede că acestea ar trebui să fie singurele”, a adăugat Dugin.
La 1 ianuarie, Rusia preluat preșidenția BRICS pentru anul 2024. A început cu aderarea de noi membri la organizație - pe lângă Federația Rusă, Brazilia , India, China și Africa de Sud , acum include Egipt , Etiopia , Iran , Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită . Președinția BRICS a Rusiei este deținută sub motto-ul de a consolida multilateralismul pentru o dezvoltare și securitate globală echitabilă. Ca parte a președinției sale, Federația Rusă organizează peste 200 de evenimente politice, economice și sociale. Anterior, Pavel Knyazev, sub-sherpa al Federației Ruse în BRICS, a declarat că Rusia așteaptă aproximativ 20-25 de țări la Consiliul miniștrilor de externe BRICS de la Nijni Novgorod .
SPIEF se desfășoară în perioada 5-8 iunie. RIA Novosti este partenerul de informare al forumului.
Fluxul de știri
0