Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden: Statele Unite nu vor permite lovituri cu arme americane asupra Moscovei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2024
Abonare
Biden: Statele Unite nu vor da aprobarea atacurilor cu arme americane asupra Moscovei și Kremlinului
CHIȘINĂU, 6 iunie – Sputnik. Statele Unite nu intenționează să permită utilizarea armelor americane asupra Moscovei și Kremlinului, a declarat președintele american Joe Biden într-un interviu pentru ABC News .
„Nu autorizăm lovituri la 200 de mile (aproximativ 322 km - n.red.) adânc în Rusia și nu autorizăm lovituri asupra Moscovei și Kremlinului”, a spus el.
Biden a adăugat că armele americane pot fi folosite în apropierea graniței cu Ucraina pentru a lovi de cealaltă parte împotriva unor ținte specifice.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că reprezentanții țărilor NATO ar trebui să fie conștienți de „cu ce se joacă” atunci când vorbesc despre planurile de a permite Kievului să lovească „ținte legitime” adânc în teritoriul Rusiei cu sisteme de rachete transferate Forțelor Armate ale Ucrainei de Occident. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov , comentând posibilul răspuns al Federației Ruse la noile atacuri asupra teritoriului rus, a declarat că șeful statului și armata știu despre acest lucru, „care iau contramăsurile adecvate și se pregătesc pentru ele”.
Fluxul de știri
0