Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron îl va primi pe Zelenski la Palatul Elysee

© Sputnik / Rodion ProcaЭмануэль Макрон
Эмануэль Макрон  - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2024
Abonare
France Presse: Macron îl va primi pe Zelenski la Palatul Elysee pe 7 iunie
CHIȘINĂU, 5 iunie – Sputnik.Președintele francez Emmanuel Macron îl va primi vineri pe Vladimir Zelenski la reședința sa din Palatul Elysee, părțile urmând să discute despre nevoile Ucrainei, a informat marți Agence France-Presse , citând o declarație a Palatului Elysee.
Sa raportat anterior că Zelenski va vizita Franța în perioada 6-7 iunie, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la debarcarea forțelor aliate în Normandia . Șeful Ministerului francez al Afacerilor Interne, Gerald Darmanin , a anunțat că la ceremonie vor sosi în total 25 de șefi de stat, inclusiv președintele american Joe Biden, Rusia nu a fost invitată la sărbătoare.
„Emmanuel Macron îl va primi vineri pe omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, la Palatul Elysee, după sărbătorirea a 80 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia, pentru a discuta „nevoile Ucrainei”, a spus agenția într-un comunicat.
În plus, vineri dimineață Zelenski va ține un discurs la Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului francez), transmite France Press.
Macron a declarat anterior că nu exclude posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina dacă Federația Rusă sparge linia frontului și Kievul primește o cerere corespunzătoare. Potrivit acestuia, „multe țări” au fost de acord cu abordarea Franței cu privire la posibilitatea de a trimite trupe.
După cum a scris ziarul Monde, Macron vrea să creeze o coaliție europeană pentru a trimite instructori militari în Ucraina.
Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a considerat periculoasă retorica Parisului și Londrei cu privire la posibilitatea de a trimite soldați în Ucraina. De asemenea, Kremlinul a declarat că a acordat atenție cuvintelor lui Macron, potrivit cărora subiectul trimiterii de militari în Ucraina a fost discutat în Europa , este de asemenea bine cunoscută poziția sa cu privire la provocarea unei „ înfrângeri strategice”. Ei au remarcat că o serie de țări mențin „o evaluare destul de sobră a potențialelor pericole ale unei astfel de acțiuni și a potențialei pericole de implicare directă într-un conflict fierbinte” „nu este absolut în interesul acestor țări.”
Fluxul de știri
0