Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a recunoscut că Ucraina nu va fi acceptată în NATO

© AFP 2024 / MANDEL NGANJoe Biden și Vladimir Zelenski
Joe Biden și Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2024
Abonare
Biden a spus că Statele Unite vor continua să înarmeze Ucraina chiar dacă aceasta nu va adera la NATO.
CHIȘINĂU, 5 iunie – Sputnik. Președintele american Joe Biden consideră că Ucraina ar putea să nu devină membră NATO după încheierea conflictului actual, relatează RIA Novosti .
"Lumea pare că Rusia nu ar ocupa niciodată Ucraina. Așa arată lumea. Și asta nu înseamnă NATO, că fac parte din NATO. Înseamnă că avem aceeași relație cu ei ca și cu alte țări pe care le furnizăm arme pentru a se putea proteja în viitor”, a spus Biden într-un interviu pentru Time.
Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a recunoscut că Ucraina ar putea să nu adere la NATO în următorii 30 de ani.
Totodată, Zelenski va fi invitat la summitul NATO planificat la Washington în iulie, deoarece acolo va fi cheia subiectul Ucrainei. Potrivit secretarului general al organizației, Jens Stoltenberg, nu este așteptat un acord cu privire la apartenența Ucrainei la următorul summit.
La sfârșitul lunii septembrie 2022, Zelenski a anunțat că republica solicita aderarea la NATO pe o bază accelerată. În același timp, Stoltenberg a declarat în repetate rânduri că aderarea deplină a Ucrainei la alianță este imposibilă în timpul unui conflict armat.
Fluxul de știri
0