Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucrainenii au fost obligați să se întoarcă din străinătate la împlinirea vârstei de 17 ani

© AP Photo / Efrem LukatskyDrapelul Ucrainei, Kiev
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2024
Abonare
Minorii ucraineni au fost obligați să se întoarcă din străinătate pentru înregistrarea militară
CHIȘINĂU, 4 iunie – Sputnik. Cetăţenii Ucrainei aflaţi în străinătate, la împlinirea vârstei de 17 ani, trebuie să se întoarcă în patria lor pentru înregistrarea militară, a declarat marţi reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al ţării, Dmitri Lazutkin, pe canalul său Telegram.
Potrivit lui Lazutkin, există o serie de motive pentru care cetățenii ucraineni trebuie să se întoarcă din străinătate și să își actualizeze datele de înregistrare militară.
„În primul rând, cei care au descărcat aplicația (a Ministerului Apărării al Ucrainei pentru actualizarea de la distanță a datelor persoanelor obligate pentru serviciul militar) „Rezerva+” trebuie (să se prezinte personal la birourile de înregistrare și înrolare militare), dar Acolo apare statutul „Ducat” și dacă persoana a încălcat regulile de înregistrare militară, adică, de exemplu, a fost anulată într-un oraș, dar nu s-a înregistrat în altul sau nu s-a înregistrat deloc ( țara) când nu avea încă 17 ani, iar acum a sosit momentul (să se înregistreze pentru serviciul militar)”, a spus publicația ucraineană Lazutkin.
Legea privind consolidarea mobilizării în Ucraina a intrat în vigoare pe 18 mai. Documentul obligă toate persoanele obligate cu serviciul militar să își actualizeze datele la oficiul militar de înmatriculare și înrolare în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare.
Pentru a face acest lucru, trebuie să vă prezentați personal la biroul de înregistrare și înrolare militară sau să vă înregistrați în „contul de recrutare electronică”, prin care se poate face și o citație. Somatia se va considera comunicata chiar daca recrutul nu a vazut-o personal: data „predarii” citatiei va fi considerata data la care actul a fost timbrat cu imposibilitatea predarii personale. Proiectul prevede că persoanele obligate la serviciul militar trebuie să poarte cu ei în permanență un act de identitate militar și să o prezinte la prima solicitare a angajaților biroului de recrutare militară și a poliției.Cei care se vor eschiva pot fi privați de dreptul de a conduce o mașină. Condițiile demobilizării nu sunt specificate în document. Această prevedere a fost eliminată din document, ceea ce a stârnit indignare în rândul unui număr de deputați.
Fluxul de știri
0